Gezi Adı |
Moğolistan |
Gezi Fiyatı Nakit | : | 3.400 USD Uçak dahil |
Tür | : | Yurtdışı |
Gezi Fiyatı Kredi Kartı | : | 3.570 USD Uçak dahil |
Kategori | : | Kültür ve Fotoğraf Gezileri |
Gezi Tarihi | : | 27.07.2025 - 3.08.2025 |
Yolculuk Tarzı | : | Uçakla |
MOĞOLİSTAN
27 Temmuz 3 Ağustos 2025
1300 yıl önce yaşamış Bilge bir kağanın izinden gittiğimiz bir yolculuk. Denizlerin Hanı Cengiz Han'ın ülkesine, Moğolistan'a gidiyoruz bir kez daha. Yapacağımız bu yolculuk bizlereaz bildiğimiz diyarların kapılarını açacak.
Bomboş bozkırlarda yanyana kurulu iki bazen üç tane çadırın içerisinde sürdürülen göçer yaşamlarına tanıklık edip, farklı yaşamları zihinlerimize kazıyacağız. Orhun Vadisi'ndeki Göktürk kitabeleri, Budist manastırları, Prenses Harabeleri, kumullar, anıtlar arasında atla dolaşma, Cengiz Han'ın başkenti Karakurum, başkent Ulan Bator, müzeler, manastırlar, Orhun Anıtları, Erdenezuu Manastırı, Şaman göstereleri yaşayacaklarımız ve göreceklerimiz arasında.
Dünyaya başka bir diyardan bakmak için biz gidiyoruz, haydi siz de gelin.
27 Temmuz 2025 Pazar: İstanbul HAVA LİMANI nında sabah 11.00 da buluşuyoruz. MIAT hava yollarının tarifeli uçuşuyla 14.10 da havalanıyoruz. Gece boyunca uçuyoruz.
28 Temmuz 2025 Pazartesi : Sabaha karşı 03.30 da Ulan Bator’a ulaşıyoruz. Otelimize yerleştikten sonra dinleniyor ve öğleye doğru Ulan Bator’u gezmeye başlıyoruz. Erken bir öğle yemeğinin ardından 26 mlik bir Buda heykeline evsahipliği yapan Gandan Manastırını, Cengiz Han Anıtının bulunduğu büyük Sukhbataar Meydanını görüyoruz. Son durağımız Ulusal Tarih Müzesi.
Akşam yemeğinin ardından dinlenmeye geçiyoruz.
Konaklama : Ulaan Bator HOTEL 4 *
29 Temmuz 2025 Salı: Sabah kahvaltı sonrası 4*4 rahat araçlarımızla batı Karakurum'a doğru hareket ediyoruz. Karakurum Cengiz Han’ın efsanevi kentidir. 1220 yılında Orhun Nehri Vadisi’nde, ipek yolunun üstünde kurulmuştur ve Moğol İmparatorluğu, Kubilay Han başketi Beijing’e taşıyana kadar buradan yönetilir.
Moğolistan'ın geçmişteki başkenti Karakurum'a giderken Moğol Els kum tepelerinde eğlenceli zamanlar geçiriyoruz. Ardından bir kampta öğlen yemeğimizi yiyoruz. Sonraki durağımız Khugnu Khan Dağları. 47bin hektarlık bu alan önemli tarihi anıtları barındırmakla birlikte yeşil çayırların ve etkileyici göllerin bir arada bulunduğu, kavak ve huş ağacı zengini bir yerdir. Florası zengin bu bölgeyi gezerken Khungu Khan manastırında ve yine kum tepelerinde zaman geçiriyor ve bolca fotoğraf çalışıyoruz.
Sonrasında Karakurum'a devam ediyor ve akşam kalacağımız kampımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeğinin ardından yıldızların altında geceyi istediğimiz kadar uzatıyoruz.
Konaklama : Munkh Tenger GerKamp
30 Temmuz 2025 Çarşamba: Kahvaltı sonrası 1586 yılında bulunan Orta Moğolistan'daki ilk Budist Manastırı Erdene Zuu'ya gideceğiz. Etkileyici manastırda Budist Rahiplerle bir arada olacağız. Manastırın dışına çıktığımızda 13. yydan kalan ve manastırı koruduğuna inanılan kayadan yapılmış kaplumbağları göreceğiz.
Bu sabahın en güzel tarafı kartalların tüm güzelliklerini çok yakından görecek olmamız. Yakınımızdaki bir kampta alacağımız öğlen yemeğinin ardından Karakurum Müzesine gidiyoruz. Sonraki durağımız Orhun Nehri. Vadide geçireceğimiz saatlerde bizi keyifli zamanlar bekliyor. Ardından geceyi geçireceğimiz kamp alanına gidiyor ve yerleşiyoruz.
Konaklama : Munkh Tenger GerKamp
31 Temmuz 2025 Perşembe :
Sabah kahvaltı sonrası hareket ederek Orhun Nehri Vadisinde Orhun kitabelerinin arasında geçiriyoruz. Türk dil ve edebiyatının çok önemli belgeleri sayılan Göktürk yazıtları, Orhun ırmağının eski yatağı civarında Koço Çaydam gölü civarında dikili anıtlardaki kitabelerdir. Bilge Kağanın kardeşi Kül Teğin anısına 732 yılında Kül yapılan manastır ve kitabe göreceğimiz yerler arasında.
Öğlen yemeğimizi yediğimiz yerde Moğolların yaşadığı çadırların nasıl kurulduğunu göreceğiz.
Akşamüzeri Karakurum’a varıyor ve yeni kampımıza yerleşiyoruz.
Konaklama : Munkh Tenger Ger Kamp
1 Ağustos 2025 Cuma :
Kahvaltı sonrası Moğolların yaşama kültürlerine, geleneklerine tanıklık edeceğimiz Moğol ailelerini ziyarete gidiyoruz. çadırlarda yaşamı, zorlukları, alışkanlıkları, yemek kültürünü tanıyacağız. Kımızın tadına bakacak, etlerin nasıl kurutulduğunu görecek, peynir yapımını ve kurutulmasını göreceğiz.
Konaklama : Hoyor Zagal Ger Kamp
2 Ağustos 2025 Cumartesi: Kahvaltı sonrası yola çıkıyoruz. Dünyada yaygın olarak bilinen yabani yerel adıyla Tarpan atlar yaygın bilinen adıyla Przewalski atlarının yaşadığı Hustai Ulusal Parkı’na doğru yola çıkacağız. Parkta atlarla birlikte çeşitli yabani hayvanları göreceğiz. Ayrıca 6. Ve 8. Yy’a tarihlenen Ongot kaya heykellerini göreceğiz. Kayaların kabaca şekillendirilmesiyle oluşturulmuş 30’un üstünde hayvan ve insan figürlerinden oluşan heykeller Asya’daki en büyük koleksiyonu da oluşturmaktadır.
Konaklama: Hustai Ger Kampı
3 Ağustos 2025 Pazar :
Kahvaltı sonrası kamptan ayrılarak Ulan Bataar’a doğru yola çıkıyoruz. Yolda Cengiz Khan anıtını ve Tuul Nehrini ve vadisini görecek ve Ulanbator'a varacağız. Otele yerleştikten sonra akşam üzeri yerel müzik ve dansları izleyeceğimiz ve aynı anda çıkardıkları üç farklı sesle söyledikleri müzikleriyle ünlü Moğol müzisyenlerini izleyeceğimiz kısa bir gösteriye katılıyoruz. Gösteri sonrası şahane bir yemek ziyafeti bizi bekliyor olacak. Akşam yemeğimiz Moğol Barbekü Restoranında.
Konaklama : Ulaan Bator HOTEL 4 *
4 Ağustos 2025 Pazartesi : Sabaha karşı otelden ayrılarak havaalanına geçiyor ve saat 07.55 teki uçuşumuzla İstanbul'a hareket ediyoruz. Yerel saatle 12:25'de İstanbul’a varıyoruz.
Konaklama
Ulan Bator'da 4* otelde olacaktır.
Ger Kamplar 2 kişilik yurt çadırlardır. Bu özel Kamplarda bu çadırlarda konaklama yapılacaktır.
Çadır dışında ortak duş ve tuvalet imkanı vardır. (Marina hizmetine benzeyen) Son derece temiz ve düzgün şartlar mevcuttur.
Değerli eşyalarınızı, pasaport ve para cüzdanınızı, kameralarınızı, kredi kartlarınızı odalarda bırakmayın.
Belleğinize güvenmeyin ve kenti gezmek için otelden çıkarken, mutlaka otel kartını yanınıza alın.
Yiyecek - İçeçek
Yolculuk sırasında yerel mutfaklardan yararlanırız, temiz ve ekonomik lokantalarda yeriz. Programda belirtilenler dışındaki akşam yemekleri ve öğlen yemeklerinin tamamı katılımcılara aittir ve serbesttir. Yemeklerde ortak programa katılabileceğiniz gibi kendi programınızı da yapabilirsiniz. Yiyeceklere uyum sağlanamadığı zamanlarda ya da gerekli durumlarda diyet koşulları yaratılır. Vejetaryen katılımcılar için Asya mutfağının izin verdiği oranda besin çeşitliliği sağlanmaya çalışılır.
Yolda karşılaştığımız yerel pazarlardan meyve, su ihtiyacımızı karşılarız.
Günde üç öğün yemek yemeye gayret ederiz. Bazen yemek saatlerinde gecikmeler yaşanabilir, yoldaysak aracımızda daima mevsim meyveleri ve atıştırmalık bulunur.
DİKKAT: Mide sorunu olan katılımcıların sandviçlerini, bisküvilerini önceden hazırlamalarında yarar var. Ayrıca bütün katılımcıların mutlaka kapalı şişelerden su içmelerini, çok iyi yıkanmamış salata, meyve ve sebzeleri yememelerini, içeceklere asla buz koydurmamalarını hatırlatıyoruz.
DİKKAT: Olağan yaşantıdan birkaç kat fazla efor sarfedilen bu yolculuk sırasında bedenin su kaybı olağanüstü artar. Elektrolit kaybıyla birlikte başlayan bedensel sorunların önlenmesi için günde en az üç litre su tüketilmesi gerekir. Alınan diğer sıvılar bu miktara dâhil değildir.
Eşya
Gizli cüzdan:
Her türlü kaybolma ve çalınma riskine karşı paranızı ve pasaportunuzu taşımanızın en güvenli yolu, giysilerinizin içinde tutacağınız gizli cüzdandır.
Fotograf makinesi ve video kamera:
Bu yolculuğa çıkarken ister basit, ister gelişmiş olsun, yanınıza bir fotoğraf makinesi almalısınız. Video kameranız varsa, ona da çok iş düşecek. Fotoğraf ve video konusunda fazla bilginiz yoksa da çekinmeyin yolculuk sırasında bir hayli teknik bilgi edinebilir ve deneyerek sonuçlardaki değişimi görebilirsiniz.
DİKKAT: Yanınıza yedek pil ve tahmininizden fazla sayıda hafıza kartı ya da alın.
Not defteri: Yolculuk notları, izlenimler, adres alışverişi ve unutmamak gereken her şey için, spiralli bir not defteri önerilir.
Giysiler:
Yolculuk sırasında değişik iklimler yaşayacağız. Giysilerimiz hem sıcağa, hem de yağışa ve kuru havaya uygun olmalı.
Polar-Yağmurluk Bu yolculuk sırasında yağmurlu ve serin havalar için bir rüzgarlık ve bir polar alınması önerilir.
Matara-Termoslu Bardak-Çakı-Çakmak-el feneri: Uzun yolculuklarda temel ihtiyaç malzemeleri olan bu araçlar bir yolcunun daima yanında bulunmalıdır.
Şapka-Fular-güneş gözlüğü: Çölde, karda, dağda her yerde ihtiyaçtır.
Tshirt-Pantolon: Yeterince Tshirt ya da gömlek yanı sıra en az iki adet pantolon, almalısınız. BlueJean kumaşından pantolon ve giysiler bu yolculuklar için en elverişsiz malzemelerdir.
Ayakkabı-sandalet: Uzun yolculuklarda ayakkabı çok önemlidir. İki çeşit ayakkabı almanızı öneririz: Kent içi ve ören yerlerindeki yürüyüşlerde kullanacağınız sağlam, bileklikli, vibram tabanlı bir yürüyüş botu ve serbest zamanlarda kullanılacak bir sandalet.
DİKKAT: yürüyüş ayakkabısını yeni alacaksanız yola çıkmadan önce mutlaka yeterince kullanıp ayağınıza alıştırın. Sıcak havalar için iyi bir çözüm olan sandaletler, aynı zamanda ayak temizliğinde de kolaylık sağlayacaktır.
Temizlik malzemeleri, ilaçlar:
Islak ya da kolonyalı mendiller yolculuk sırasında çok işe yarar. Vitaminler, güneşten koruyucu kremler, nemlendiriciler ve özel ilaçlar unutulmaması gereken eşyalar arasındadır.
Yiyecek - İçeçek
Yolculuk sırasında yerel mutfaklardan yararlanırız, temiz ve ekonomik lokantalarda yeriz. Programda belirtilenler dışındaki akşam yemekleri ve öğlen yemeklerinin tamamı katılımcılara aittir ve serbesttir. Yemeklerde ortak programa katılabileceğiniz gibi kendi programınızı da yapabilirsiniz. Yiyeceklere uyum sağlanamadığı zamanlarda ya da gerekli durumlarda diyet koşulları yaratılır. Vejetaryen katılımcılar için Asya mutfağının izin verdiği oranda besin çeşitliliği sağlanmaya çalışılır.
Yolda karşılaştığımız yerel pazarlardan meyve, su ihtiyacımızı karşılarız.
Günde üç öğün yemek yemeye gayret ederiz. Bazen yemek saatlerinde gecikmeler yaşanabilir, yoldaysak aracımızda daima mevsim meyveleri ve atıştırmalık bulunur.
DİKKAT: Mide sorunu olan katılımcıların sandviçlerini, bisküvilerini önceden hazırlamalarında yarar var. Ayrıca bütün katılımcıların mutlaka kapalı şişelerden su içmelerini, çok iyi yıkanmamış salata, meyve ve sebzeleri yememelerini, içeceklere asla buz koydurmamalarını hatırlatıyoruz.
DİKKAT: Olağan yaşantıdan birkaç kat fazla efor sarfedilen bu yolculuk sırasında bedenin su kaybı olağanüstü artar. Elektrolit kaybıyla birlikte başlayan bedensel sorunların önlenmesi için günde en az üç litre su tüketilmesi gerekir. Alınan diğer sıvılar bu miktara dâhil değildir.
Eşya
Gizli cüzdan:
Her türlü kaybolma ve çalınma riskine karşı paranızı ve pasaportunuzu taşımanızın en güvenli yolu, giysilerinizin içinde tutacağınız gizli cüzdandır.
Fotograf makinesi ve video kamera:
Bu yolculuğa çıkarken ister basit, ister gelişmiş olsun, yanınıza bir fotoğraf makinesi almalısınız. Video kameranız varsa, ona da çok iş düşecek. Fotoğraf ve video konusunda fazla bilginiz yoksa da çekinmeyin yolculuk sırasında bir hayli teknik bilgi edinebilir ve deneyerek sonuçlardaki değişimi görebilirsiniz.
DİKKAT: Yanınıza yedek pil ve tahmininizden fazla sayıda hafıza kartı ya da alın.
Not defteri: Yolculuk notları, izlenimler, adres alışverişi ve unutmamak gereken her şey için, spiralli bir not defteri önerilir.
Giysiler:
Yolculuk sırasında değişik iklimler yaşayacağız. Giysilerimiz hem sıcağa, hem de yağışa ve kuru havaya uygun olmalı.
Polar-Yağmurluk Bu yolculuk sırasında yağmurlu ve serin havalar için bir rüzgarlık ve bir polar alınması önerilir.
Matara-Termoslu Bardak-Çakı-Çakmak-el feneri: Uzun yolculuklarda temel ihtiyaç malzemeleri olan bu araçlar bir yolcunun daima yanında bulunmalıdır.
Şapka-Fular-güneş gözlüğü: Çölde, karda, dağda her yerde ihtiyaçtır.
Tshirt-Pantolon: Yeterince Tshirt ya da gömlek yanı sıra en az iki adet pantolon, almalısınız. BlueJean kumaşından pantolon ve giysiler bu yolculuklar için en elverişsiz malzemelerdir.
Ayakkabı-sandalet: Uzun yolculuklarda ayakkabı çok önemlidir. İki çeşit ayakkabı almanızı öneririz: Kent içi ve ören yerlerindeki yürüyüşlerde kullanacağınız sağlam, bileklikli, vibram tabanlı bir yürüyüş botu ve serbest zamanlarda kullanılacak bir sandalet.
DİKKAT: yürüyüş ayakkabısını yeni alacaksanız yola çıkmadan önce mutlaka yeterince kullanıp ayağınıza alıştırın. Sıcak havalar için iyi bir çözüm olan sandaletler, aynı zamanda ayak temizliğinde de kolaylık sağlayacaktır.
Temizlik malzemeleri, ilaçlar:
Islak ya da kolonyalı mendiller yolculuk sırasında çok işe yarar. Vitaminler, güneşten koruyucu kremler, nemlendiriciler ve özel ilaçlar unutulmaması gereken eşyalar arasındadır.
Giysiler:
Yolculuk sırasında değişik iklimler yaşayacağız. Giysilerimiz hem sıcağa, hem de yağışa ve kuru havaya uygun olmalı.
Polar-Yağmurluk Bu yolculuk sırasında yağmurlu ve serin havalar için bir rüzgarlık ve bir polar alınması önerilir.
Matara-Termoslu Bardak-Çakı-Çakmak-el feneri: Uzun yolculuklarda temel ihtiyaç malzemeleri olan bu araçlar bir yolcunun daima yanında bulunmalıdır.
Şapka-Fular-güneş gözlüğü: Çölde, karda, dağda her yerde ihtiyaçtır.
Tshirt-Pantolon: Yeterince Tshirt ya da gömlek yanı sıra en az iki adet pantolon, almalısınız. BlueJean kumaşından pantolon ve giysiler bu yolculuklar için en elverişsiz malzemelerdir.
Ayakkabı-sandalet:
DİKKAT: yürüyüş ayakkabısını yeni alacaksanız yola çıkmadan önce mutlaka yeterince kullanıp ayağınıza alıştırın. Sıcak havalar için iyi bir çözüm olan sandaletler, aynı zamanda ayak temizliğinde de kolaylık sağlayacaktır.
Temizlik malzemeleri, ilaçlar:
Islak ya da kolonyalı mendiller yolculuk sırasında çok işe yarar. Vitaminler, güneşten koruyucu kremler, nemlendiriciler ve özel ilaçlar unutulmaması gereken eşyalar arasındadır.
GİDİŞ
27 Temmuz 2025 Pazar 14:10 İstanbul kalkış – 28 Temmuz 2025 Pazartesi 03.30 Ulan Bator varış
DÖNÜŞ
3 Ağustos 2025 Pazar 07.55 Ulan Bator kalkış – 12:25 İstanbul varış
GEZİ ÜCRETİ
Erken rezervasyon ücreti : 3.100 USD'dır. Ödemenin tamamının 10 Aralık tarihine kadar yapılaması halinde geçerlidir.
Nakit Ödeme Fiyatı : 3.400 USD uçak dahil
Kredi Kartına Tek Ödeme : 3.570 USD uçak dahil
Kredi Kartı Fiyatı (3 Taksit) : 3.670 USD uçak dahil
Kredi Kartı Fiyatı (6 Taksit) : 3.740 USD uçak dahil
Ödeme ve İptal koşulları:
1. Ödeme : İlk kayıtta 1000 USD
2. Ödeme : 10 Şubat'a kadar 1000 USD
3. Ödeme : 10 Nisan'a 800 USD
3. Ödeme : 10 Haziran'a kadar kalan ödeme
9 Şubat'a kadar olan iptallerde 200 USD yanar kalanı iade edilir.
9 Nisan'a kadar yapılan iptallerde 700 USD yanar kalanı bir başka geziye aktarılır.
9 Haziran'a kadar yapılan iptallerde gezi bedelinin % 70 i yanar kalanı başka bir geziye aktarılır.
10 Hazirandan sonraki iptallerde geri ödeme yapılmaz.
* İptal eden kişi yerine gidecek birisini bulursa tam iade yapılır.
* İptallerde geri ödeme süresi bir aydır.
* 5-12 Yaş arası çocuklara, 2 büyük yanında kalmak koşuluyla %5 indirim uygulanır.
Ücrete dahil olanlar:7 Gece otel ve kamp konaklama, 7 sabah kahvaltısı öğle ve akşam yemeği, moğolistan'daki ulaşımlar, müze ve ören yeri girişleri, rehberlik hizmetleri, seyahat sigortası, gezi kitapçığı