YOLCULUK TARZI :
GEZİ BİÇİMİ :
** Asya’da yaptığımız bu faaliyetlerin turistik gezilerden farkı, gidilen yer kadar yolculuk halinin de önemsenmesidir. Gidilen yerin kültürüne içerden tanık olmaya, günlük yaşama katılmaya çalışırız.
** Bir kente ya da ören yerine vardığımızda ortak program uygulanarak oryantasyon yapılır. Kentin önemli yerleri, eserler ve ziyaret edilecek kişiler birlikte görülür.
** Yolculuk sırasında grup lideri-rehber yol akışında, rotada ve programda değişiklikler yapabilir.
KONAKLAMA :
** Moğolistanda konaklayacağımız oteller 4 yıldızdır. Yurtlarda yapılacak konaklamalarda iki kişi bir çadırda konaklamaktadır. Yurtlar oldukça geniş içinde iki yatağı, dolapları, lavabosu bulunan gelişmiş çadırlardır.
DİKKAT: Oteldeki işlemler bittikten sonra pasaportunuzu geri almayı unutmayın.
Değerli eşyalarınızı, pasaport ve para cüzdanınızı, kameralarınızı, kredi kartlarınızı odalarda bırakmayın.
Belleğinize güvenmeyin ve kenti gezmek için otelden çıkarken, mutlaka otel kartını yanınıza alın.
Yiyecek - İçeçek
Yolculuk sırasında yerel mutfaklardan yararlanırız, temiz ve ekonomik lokantalarda yeriz. Programda belirtilenler dışındaki akşam yemekleri ve öğlen yemeklerinin tamamı katılımcılara aittir ve serbesttir. Yemeklerde ortak programa katılabileceğiniz gibi kendi programınızı da yapabilirsiniz. Yiyeceklere uyum sağlanamadığı zamanlarda ya da gerekli durumlarda diyet koşulları yaratılır. Vejetaryen katılımcılar için Asya mutfağının izin verdiği oranda besin çeşitliliği sağlanmaya çalışılır.
Yolda karşılaştığımız yerel pazarlardan meyve, su ihtiyacımızı karşılarız.
Günde üç öğün yemek yemeye gayret ederiz. Bazen yemek saatlerinde gecikmeler yaşanabilir, yoldaysak aracımızda daima mevsim meyveleri ve atıştırmalık bulunur.
DİKKAT: Mide sorunu olan katılımcıların sandviçlerini, bisküvilerini önceden hazırlamalarında yarar var. Ayrıca bütün katılımcıların mutlaka kapalı şişelerden su içmelerini, çok iyi yıkanmamış salata, meyve ve sebzeleri yememelerini, içeceklere asla buz koydurmamalarını hatırlatıyoruz.
DİKKAT: Olağan yaşantıdan birkaç kat fazla efor sarfedilen bu yolculuk sırasında bedenin su kaybı olağanüstü artar. Elektrolit kaybıyla birlikte başlayan bedensel sorunların önlenmesi için günde en az üç litre su tüketilmesi gerekir. Alınan diğer sıvılar bu miktara dâhil değildir.
Eşya
Gizli cüzdan:
Her türlü kaybolma ve çalınma riskine karşı paranızı ve pasaportunuzu taşımanızın en güvenli yolu, giysilerinizin içinde tutacağınız gizli cüzdandır.
Fotograf makinesi ve video kamera:
Bu yolculuğa çıkarken ister basit, ister gelişmiş olsun, yanınıza bir fotoğraf makinesi almalısınız. Video kameranız varsa, ona da çok iş düşecek. Fotoğraf ve video konusunda fazla bilginiz yoksa da çekinmeyin yolculuk sırasında bir hayli teknik bilgi edinebilir ve deneyerek sonuçlardaki değişimi görebilirsiniz.
DİKKAT: Yanınıza yedek pil ve tahmininizden fazla sayıda hafıza kartı ya da alın.
Not defteri: Yolculuk notları, izlenimler, adres alışverişi ve unutmamak gereken her şey için, spiralli bir not defteri önerilir.
Giysiler:
Yolculuk sırasında değişik iklimler yaşayacağız. Giysilerimiz hem sıcağa, hem de yağışa ve kuru havaya uygun olmalı.
Polar-Yağmurluk Bu yolculuk sırasında yağmurlu ve serin havalar için bir rüzgarlık ve bir polar alınması önerilir.
Matara-Termoslu Bardak-Çakı-Çakmak-el feneri: Uzun yolculuklarda temel ihtiyaç malzemeleri olan bu araçlar bir yolcunun daima yanında bulunmalıdır.
Şapka-Fular-güneş gözlüğü: Çölde, karda, dağda her yerde ihtiyaçtır.
Tshirt-Pantolon: Yeterince Tshirt ya da gömlek yanı sıra en az iki adet pantolon, almalısınız. BlueJean kumaşından pantolon ve giysiler bu yolculuklar için en elverişsiz malzemelerdir.
Ayakkabı-sandalet: Uzun yolculuklarda ayakkabı çok önemlidir. İki çeşit ayakkabı almanızı öneririz: Kent içi ve ören yerlerindeki yürüyüşlerde kullanacağınız sağlam, bileklikli, vibram tabanlı bir yürüyüş botu ve serbest zamanlarda kullanılacak bir sandalet.
DİKKAT: yürüyüş ayakkabısını yeni alacaksanız yola çıkmadan önce mutlaka yeterince kullanıp ayağınıza alıştırın. Sıcak havalar için iyi bir çözüm olan sandaletler, aynı zamanda ayak temizliğinde de kolaylık sağlayacaktır.
Temizlik malzemeleri, ilaçlar:
Islak ya da kolonyalı mendiller yolculuk sırasında çok işe yarar. Vitaminler, güneşten koruyucu kremler, nemlendiriciler ve özel ilaçlar unutulmaması gereken eşyalar arasındadır.
|